vrijdag 20 november 2015

Kerk marsum

Damsterdiep, dat vermoedelijk in de dertiende eeuw een eigen kerk kreeg. Het is een van de oudste bakstenen kerken in de provincie, gebouwd in de 12e. Heden ten dage wordt de kerk o. Het gebouw is opgetrokken uit tufsteen, . Alle Rijksmonumenten van Nederland! Dat betekent dat ik langzamerhand al een redelijk uitgebreid fotoarchief .

The following files are in this category, out of total. De oudste bakstenen kerken zijn gebouwd in de romaanse stijl. Grafmonumenten in Nederland. Vrijwel iedere begraafplaats in kaart. Locatie: Nederlands Hervormde Kerk, Pastorielaan Solwer Appingedam,.


Na de wandeling van ongeveer km. Kopie dertiende eeuw in Liber. Het hoogste punt van het dorp wordt ingenomen door de eeuwenoude parochiekerk, . Kroesen, Regnerus Steensma.

Marsum – protestantse kerk. Deze oude dorpskerken zijn eeuwenlang het eigendom geweest van de Nederlandse . In stée van de min-aanzienlyke en vervallene Vergaderplaats, ziet gy nu hier een voortreffelyk Godshuis, dat in sieraad en . En we nodigen u van harte uit . De Buorren met ingetogen bebouwing loopt recht naar de kerk toe. De kerk , genoemd naar Jacobus de Meerdere, is in de eerste helft van de 13e.


Stichting Oude Groninger Kerken. Tetar pastoor van de kerk van Winsum en erfelijk aartsdiaken – deze . Berichten over marsum geschreven door hansvanderveeke. Kerk nummer een is de Mariakerk van Westerwijtwerd. Het oostelijke gedeelte van een op het oosten gerichte kerk. Het muziekinstrument bij uitstek voor gebruik in de kerk.


Wie zet de kerk het mooist op de kiek? De verhoogde plaats in een kerk van waaraf de geestelijke preekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts