dinsdag 19 januari 2016

Betekenis je hoofd boven water houden

Eén spreekwoord bevat `het hoofd boven water houden `. De kruidenier hield het hoofd boven water : de kruidenier hield zijn zaak draaiende. Zit je in een periode dat alles tegenvalt? Dan kun je soms niks meer doen dan het hoofd boven water proberen te houden : gewoon van dag tot dag leven en niet . Bladeren milions woorden en zinnen . Nederlands - Engels op Glosbe, online woordenboek, gratis.

Ontbrekend: betekenis hoofd boven water - Engelse vertaling - bab. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Als een paal boven water staan.


Betekenis : met moeite zichzelf in leven kunnen houden en alles kunnen kopen wat nodig is. Spreekwoorden met water uit het e-book Spreek je uit met voeding - VoedingOnline. Iets boven de tafel fietsen. Duidelijkheid geven of krijgen.


Iemand de hand boven het hoofd houden.

De overeenkomst met de eigenlijke betekenis moge duidelijk zijn. In veel verschillende opzichten. Het geeft zin en betekenis aan je leven. Vul hierna de betekenis achter het. Aan iemands lippen hangen.


Vol aandacht naar iemand luisteren. Dat staat als een paal boven water. Senior Survival Gids: zo houden we het hoofd boven water. Water 'Water' als symboolwoord heeft meer dan één betekenis.


Kinderen en kleinkinderen spelen een rol van betekenis. Hij had leren houden van de golven en de branding, waarin niemand kan. Beter het hoofd in de regen dan de voeten nat.


Het hoofd (net) boven water kunnen houden. Hij kan de zon niet in het water zien schijnen. Welke betekenis hoort bij welk spreekwoord? In de meeste talen zijn er vele uitdrukkingen met water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts