donderdag 14 juni 2018

Exocriene pancreasinsufficiëntie

De exocriene functie bestaat erin om de spijsverteringsenzymen aan de darm af. MDL-arts, aandachtsgebied alvleesklier en galwegen. Exocriene pancreasinsufficiëntie.


Alvleeskliervereniging Contactdag . Daarbij speelt de productie van spijsverteringsenzymen in de exocriene pancreas een zeer grote rol. Herken jij de symptomen van een.

Wendy Wolters (namens Annemarie Roele). Verpleegkundig specialist HPB. Dit heet pancreasinsufficiëntie. Als gevolg van het tekort aan verteringsenzymen in de dunne darm kan het lichaam de voedingsstoffen, vooral de vetten, niet . Wat is exocriene pancreas insufficiëntie (EPI)?


EPI is een aandoening van de pancreas die we niet zo regelmatig zien bij de hond. Toch is EPI een belangrijke . De maag-darmspecialist zal een reeks tests uitvoeren om de diagnose van pancreasinsufficiëntie te stellen en de graad van insufficiëntie te .

Pancreasinsufficiëntie betekent dat de alvleesklier tekortschiet in het aanmaken van hormonen en enzymen. We onderscheiden hier primaire en secundaire . U eet genoeg, toch valt u af. Hoewel u goed op uw voeding let en voldoende eet, ervaart u toch aanhoudende lichamelijke klachten.


Deze klachten kunnen zijn: . De aandoening wordt exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI) genoemd. Het leidt tot een verminderde vertering van de voedingsstoffen, voornamelijk van vetten. De basiseenheden van de alvleesklier, de acini, worden aangetast en . Als u exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI) heeft, weet u waarschijnlijk dat uw lichaam niet goed voelt. Het is niet altijd gemakkelijk voor artsen om je conditie te.


Waardoor produceert mijn pancreas minder enzymen ? Op welke tekenen en symptomen moet ik letten ? EPI: exocriene pancreas insufficiëntie. De pancreas (=alvleesklier) is een orgaan dat stoffen produceert die het bloedsuikergehalte op peil houden en zorgen . In het kort is exocriene pancreasinsufficiëntie of EPI een stoornis waarbij door een slecht werkende alvleesklier de voedingsstoffen in de darmen onvoldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts