Meer over erythritol en stevia kun je lezen door op de onderstaande linkjes te klikken:. Wil je suiker vervangen door vervangers van suiker. Geraffineerde suiker vervang ik steeds vaker door suikervervangers zoals ahornsiroop, honing of.
Dadels bevatten uiteraard fructose en moet je echt met mate eten door de hoge GI. Als honing wordt verwarmd boven 45°C, gaat dat ten koste van de .
Rozijnen, dadels of gedroogde vruchten (puree). Gelukkig kan honing vervangen worden door andere siropen en kun jij die lekkere taarten en toetjes toch maken! De eerste siroop waarmee je honing kunt vervangen is agavesiroop. Je kunt suiker heel goed vervangen door palmsuiker. Wanneer er dadels staat, kun je ook gedroogde abrikozen, rozijnen,.
Om geraffineerde suiker te vervangen door ongeraffineerde zoetstoffen, is het handig te weten hoe. Bij de vervangers waarvan ik weet dat je het 1:kunt vervangen met normale. Ik zou een stroop niet zo snel vervangen door dadels of andersom, omdat je dan een vaste structuur .
Honing , ook een van mijn favorieten. Maak vandaag je eigen dadelpasta, door gewoon een handjevol dadels te blenden met een . Op die manier hoef je niet meer dure ahornsiroop of honing in te zetten. Een ander voordeel van het gebruik van dadels en zelfgemaakte. Er zijn nog meer vervangers te noemen, zoals stevia, honing en appelstroop, maar deze gebruik ik zelf niet of nauwelijks. Wij zetten ze voor je op een rij, van dadels tot ahoornsiroop.
Ook honing bevat namelijk veel natuurlijke suikers die invloed hebben op je suikerspiegel. Verhit de honing liever niet, dan gaan al die health boosters. Dadelstroop wordt gemaakt door dadels te koken en het sap verder in te dikken. Zo langzamerhand dringt het bij veel vrouwen door dat geraffineerde suiker in.
En wat vind ik eigenlijk van stevia en de nieuwe Cola Life? Toch nog maar wat minderen met de ahornsiroop en vervangen door. Door een raffinageproces in de fabriek wordt de suiker vrijgemaakt van vitaminen ,. Gemiddeld komt honing op uit maar er zijn honingsoorten met een GI van meer. Dadels zelf hebben een GI van rond de 5 afhankelijk van de soort.
Veel recepten bevatten tegenwoordig gepureerde ongesuikerde dadels om koekjes of cake te zoeten. Dadels zijn natuurlijk zoet en perfect om gerechten zoeter mee te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.