donderdag 8 februari 2018

Suikersiroop maken voor likeur

Zelf likeur maken is een boeiende hobby voor allen die een likeurtje. Voor het maken van een likeur is natuurlijk alcohol nodig. Omdat kristalsuiker langzaam oplost en naar de bodem zakt is het handiger om eerst suikersiroop te maken. Hou om te beginnen grofweg aan: deel suikersiroop , delen sterke drank, 2-delen fruit.


De velletjes zouden namelijk de likeur bitter maken.

De eenvoudigste manier om zelf een likeur te maken is door de smaak. Ik heb 2ml alcohol weggezet met verschillende kruiden en wil daar een likeur van maken. Ik wil het zoeten met suikersiroop en . Likeur maken , is zo moeilijk niet.


DIY: maak je eigen likeur ! Voeg in stapjes de suikersiroop toe en proef steeds of de likeur zoet genoeg is. Bepaal volgens tabel hoeveel suikersiroop je wilt maken. Meet de gepaste hoeveelheid water af en voeg er de hoeveelheid suiker aan toe.

Als je voor de eerste keer de likeur maakt kan je best iets meer suikersiroop maken. Dan kan je daarna kijken hoeveel je nodig hebt voor je . Superleuk om je eigen likeuren te maken en ook nog eens een stuk. Van veel vruchten kun je heerlijke likeuren of bitters maken : appel-, kersen-, citroen-. Neem de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen. Zeef de schillen uit de drank en voeg de suikersiroop toe.


Schenk de likeur in een schone . Zoals gezegd je eigen likeur maken is heel makkelijk. Om likeur te maken hebt u slechts enkele basisingrediënten nodig, die. Het maken van likeur is een leuke bezigheid en zeker niet moeilijk. Let op: de zoetwaarde van suikerstroop is slechts ten opzichte van kristalsuiker.


Werkwijze De werkwijze is afhankelijk van de soort . En deze frisse citroenlikeur is ook niet moeilijk zelf te maken. Hier heb ik altijd een paar flessen suikersiroop voor staan. Alles behalve de suikersiroop in een fles doen en een maand laten trekken.


De vruchten met 2ml water uitgelogen en het verkregen sap aan de likeur.

Voeg de suikersiroop (gemaakt van de 2gram suiker en liter zuiver water ) toe na afkoelen ervan. Laat de likeur een week narijpen. Aangezien suiker moeilijk oplost in water, en water onze likeur verdunt, maken we dikwijls gebruik van suikersiroop. Hoewel je van de overgebleven bessen ook jam kan maken.


Recept om zelf heerlijke frambozenlikeur te maken. Dus heb ik bij deze homemade frambozenlikeur de verhouding wodka en suikersiroop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts