woensdag 6 december 2017

Aanbetaling rechten en plichten

Bedrijven vragen regelmatig om een aanbetaling. Voor de aanbetaling bij producten heeft de wetgever wél regels opgesteld. Een koelkast, een pc of nieuwe keuken: soms kan de verkoper eisen dat de consument een aanbetaling doet.


Wat zijn de rechten , plichten en . Het is gebruikelijk om een aanbetaling te vragen als de verkoper een.

De afgesproken levertijd zou weken bedragen, de aanbetaling. Praktisch advies van de overheid over uw rechten als consument. Voorbeeldbrief - Weigeren volledige aanbetaling te doen. Als de verkoper dan failliet gaat, bent u uw aanbetaling niet kwijt.


Koper doet een aanbetaling dus de koop is in feite gesloten. Komt de koper na een vastgestelde termijn de koop niet na dan heb je het recht om de aanbetaling. Echter geeft dit verkoper zonder meer het recht de auto voor flink minder aan iemand anders te verkopen en de aanbetalingen te houden?

Het komt voor, dat men een product koopt, en een aanbetaling doet. Zoals het er nu naar uitziet gaan wij na een aanbetaling van van de. Je hebt dus alleen je rechten en plichten zoals die in de wet vastliggen.


U heeft een aanbetaling gedaan voor de koop van een auto. U ziet toch van de koop af, maar krijgt uw aanbetaling niet terug. U vraagt zich af wat uw rechten. Ontbrekend: plichten Rechtswinkel.


Een ondernemer moet zich aan de wet houden, dat is duidelijk. Maar hoe zit het met een gedragscode? Een voorbeeld uit de praktijk.


Opent u een webshop, dan heeft u algemene voorwaarden nodig waarin de rechten en plichten van de kopers opgenomen zijn. Maximale aanbetaling bij aankoop van een keuken. Wij kunnen deze algemene . Een leverancier mag niet meer dan aanbetaling eisen (juist).


Heeft u bij een particulier gekocht? Dan zijn uw rechten anders.

Bekijk onze video Bij levering van mijn aankoop (bijv. een bank) is er iets stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts