woensdag 11 januari 2017

Btw op hotelkosten

Zuiver beroepsmatige overnachting. U heeft een beurs bezocht, bv. Wat zijn de fiscale aandachtspunten in verband met de . Mag je de btw van een hotelovernachting terugvorderen?


Oftewel, mag je alle hotelkosten verantwoorden als kosten in de boekhouding?

De BTW mag je ook terugvragen. Let op als je eventueel ook nog voedsel nuttigt in (bijvoorbeeld) een hotel of elders. Om een ruimere kijk te krijgen op de tendensen binnen mijn sector bezocht ik de afgelopen weken verschillende beurzen.


De ideale gelegenheid om ook een korte uiteenzetting te schetsen van de aftrekregeling voor. Je ziet meer als UNIZO lid. Anderzijds kan je een lidmaatschap aanvragen.


Over een aantal uitgaven mag u de btw niet aftrekken. Vaak zijn deze uitgaven wel aftrekbaar als zakelijke kosten voor de inkomstenbelasting of de .

Relatie hotel - uitgeverij: Het hotel rekent de kosten door voor huur van het. Btw voor in het buitenland gekochte producten en diensten zijn niet aftrekbaar. Dit houdt in dat, wanneer het hotel in België gelegen is, hierover Belgische BTW dient aangerekend te worden.


Dit wordt als volgt verwerkt in de aangifte van de . Btw over eten en drinken in een hotel , restaurant, café, pension en dergelijke zijn niet aftrekbaar. Wel aftrekbaar is de btw over de overnachtingskosten als deze . U voert voor uw klant een project uit waarbij u auto-, restaurant- en hotelkosten maakt die u aan hem doorrekent. U moet BTW rekenen op het bedrag van deze . De hotelkosten ondergaan echter een gelijkaardige plaatsbepalingsregel voor btw als de restaurantkosten, namelijk waar het hotel gelegen is.


BTW op eten en drinken (ter plaatse) in een hotel , café, restaurant en dergelijke mag u niet aftrekken als voorbelasting. Meerdere inrichtingen onder éénzelfde btw -nummer De verplichting om een . Btw niet-aftrekbaar tenzij: - restaurantkosten voor personeel dat buiten de . Dit memorandum is een handleiding bij de (suppletie)aangifte btw. De btw op het verstrekken van logies door een hotel aan werknemers, waarbij de . De belasting Toegevoegde Waarde ( BTW ) heeft verschillende tarieven: , en. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort .

De btw op de kosten voor maaltijden in de horeca zijn bijvoorbeeld niet aftrekbaar. In een hotel moet je daarom vragen de rekening te splitsen . Als ondernemer bereken je meestal btw over de diensten en goederen die jij levert. Deze moet je vervolgens afdragen aan de Belastingdienst.


Over doorbelaste kosten altijd btw in rekening brengen. De hoofdregel is dat over doorbelaste kosten altijd btw moet worden berekend. Dit gaat váák mis voor de ondernemers die elk kwartaal btw -aangifte doen.


Dat betekent dat de btw meer moet gaan opbrengen. Denemarken: volledige btw -teruggave op hotelkosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts