maandag 1 februari 2016

Dekemastate

OPENINGSTIJDEN: Alle weekenden van april tot en met oktober van 13. Door de historische tuin (ha) met o. Gesticht in de 14de eeuw als verdedigbare zaalstins, groeide het gebouw daarna uit tot een woning van . Er zijn diverse activiteiten. Achter een muur verscholen ligt het landgoed met gracht, singels, siertuin en parkbos.

Rond de State (oorspronkelijk 15e eeuw, Rijksmonument) . De State en de tuinen zijn nu opengesteld. Zoon Pieter laat de state opknappen en vergroten. Alle Rijksmonumenten van Nederland. Dekemastate in Jelsum vinden met Rijksmonumenten.


Kom ronddwalen op een een eeuwenoud landgoed in Frieslan o. Rijd vanaf Leeuwarden richting Stiens. Neem vervolgens de afslag Jelsum.

De voormalig adellijke woning is vandaag de dag een museum. Het is zó ingericht alsof de. Talloze verbouwingen vonden.


Het landgoed heeft een siertuin, een boomgaard met . Dekema State ligt slechts enkele kilometers ten noorden van Leeuwarden. Uitgangspunt hierbij is deze adellijke woning en . Het huis is fraai omgeven door grachten, lanen, boomgroepen en . Net ten noorden van Leeuwarden tref je het kleine terpdorpje Jelsum aan met achter een muur . Wim en Jacomine hebben een hoveniersbedrijf in Zuid-Holland . Open monumentenweekend: Europese volksdansen. Dans mee met een volksdansgroep.


In dit Friese museum is de state ingericht “alsof de bewoners even weg zijn” . Wilt u trouwen in authentieke sfeer, omgeven door schilderijen en oude meubels, of juist in een. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Op dinsdag augustus wordt er een High Tea georganiseerd in de tuin bij . DekemaState -Jelsum-Friesland Historicus Yme Kuiper, bijzonder hoogleraar historische buitenplaatsen en landgoederen aan de .

Op deze vraag krijgen bezoekers op zaterdag mei . Het boekje is te koop aan de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts