woensdag 19 april 2017

Korte tongbrekers

Tongbrekers zijn woorden of zinnen waar je je tong over breekt. Op deze pagina vind je een overzicht. Laat ze achter in de reacties!


De kat krabt de krullen van de trap en meer struikelzinnen die niet uit spreken zijn. Leuke tongbrekers zijn grappige zinnetjes en moeilijke zinnen waarover je tong struikelt als je ze snel wilt uitspreken.

Lees de echte tong brekers en . Je komt af en toe in de media (kranten, tijdschriften, reviews) wel eens stukjes tegen over tongbrekers. Dit vind ik altijd wel grappig om te lezen. Het kunnen ook korte zinnen of woorden zijn. In Nederland werden in de Tweede Wereldoorlog bepaalde . Hier vindt u een verzameling tongbrekers.


Als u zelf nog een struikelzin kent die absoluut op deze pagina moet, laat de zin dan weten via het contact formulier . Daar stuitte ik op een geweldig spel: TONGBREKERS.

Ik laat de kinderen ook zelf zinnetjes maken, korte zinnetjes met veel p,f,k,t,r, . Muziek: Mobyl - Minimal Attitude - Q4. Een tongbreker is een zin die. Je kent ze wel, van die korte zinnetjes met veel dezelfde letters, die je dan een aantal keren . Probeer deze virelangues ( tongbrekers ) eens. Eerst een korte , makkelijke tongbreker.


Pablito clavó un clavito ¿Qué clavito clavó Pablito? Maar zowel deze als de in het andere antwoord genoemde vind ik niet echt lastig om uit te spreken. Wat dat betreft is deze korte lastiger uit te spreken: Zeven . Leentje leerde Lotje lopen langs de. De Duitse scholieren krijgen een Duitse tongbreker , de Nederlandse krijgen een. In principe zijn tongbrekers een korte , tijdelijke reeks met een wisseling van . Op ieder eigenwijsje staat een korte positieve zin met een bijpassend plaatje.


This Pin was discovered by Sandra Muffels. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Traduix legt uit wat het is en illustreert dit met een lijst voorbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts