vrijdag 31 juli 2015

Heringastate marssum

De unieke geschiedenis maakt deze state in Marsum tot één van de . Het karakteristieke poortgebouw. De bijzondere ui-vormige torentjes. Het prachtige 17e eeuwse interieur.


Alles ademt de intieme sfeer van vervlogen tijden. Hoogtepunten uit beoordelingen.

Op en middag zijn we naar het . Heringa State is de enige complete landelijke huis in Friesland dat van de vele is overgebleven. Ook de boerderij en de hovinge zijn nog intact. Henricus Popta de nieuwe eigenaar. Vanuit de fraai aangelegde tuin is de Heringastate al het bewonderen waard.


In de volksmond is deze beter bekend als het Poptaslot. Al in de zestiende eeuw wordt er . HERINGA- STATE en het POPTA - GASTHUIS. Marssum (Menaldumadeel), Poptaslot.

Alle Rijksmonumenten van Nederland. Poptaslot ( Heringastate ) in Marsum vinden met Rijksmonumenten. Uit de collectie: Monumentenfotografie. Liefst zesduizend perkplantjes worden er weggezet in de slot- en overtuin van Heringastate in Marsum. Een flinke sjouw, vertelt tuinbaas Jan Kuppens, terwijl hij . Daarvoor stond op deze plaats een stenen huis.


Het dorpje ontstond voor het . Auteur barones van heemstra, m. Heringa-state en het popta-gasthuis te marssum. Find super low rates only on Agoda. Veel bezoekers die een uitje zoeken in MARSSUM kunnen op basis van uw . Beeld: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Stichting Het Nederlandse Interieur. Upload your holiday pictures and holiday videos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts