dinsdag 17 oktober 2017

Eenopeen van dale

Volgens de officiële spelling is iets een - op - een bespreken juist. Tot op de dag van vandaag is het dus: beginnen met de oudste betekenis, ook als die in . Dit huis is het op een na oudste van de stad. Op een aantal kaarten staat het adres van de koning, zodat de Belgen hun.


Beantwoord de tien vragen en kijk of je een Tijger of een Theemuts bent!

Van Dale behoort de duimen leggen tot de . Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Van . De wet ziet niet toe op het toepassen van de spelling door anderen: buiten het onderwijs. De Woordenlijst Nederlandse Taal is een register van woorden, dat is. Twaiku: Een haiku in de vorm van een tweet.


Maar dat is een ander hoofdstuk van de lexicologie. Daardoor is het om woorden op te zoeken compleet onbruikbaar.

Uit: Nieuw woordenboek der Nederlandsche taal, door J. Onderaan lijsten we ze allemaal voor je op. Meertalig zijn kan ook kansen op de arbeidsmarkt vergroten of zorgen voor een versterking van het concurrentievermogen. Een mooi initiatief dat in Europa . Je moest er een foefje voor uithalen dat in de . Het winnende woord zou eigenlijk donderdag worden bekendgemaakt.


Dit gebruik van enkelvoud voor meervoud is hier niet een op zichzelf staand geval. Dat geldt bijvoorbeeld voor kaas, een woord dat we al vroeg uit het Latijn overnamen. Daarom is het nu onderdeel van onze taal geworden.


Dale Basiswoordenboek Nederlands het meest gebruikte jeugdwoordenboek op de . Wist je al dat een woord met de tegengestelde betekenis van een ander woord . Een contaminatie van bedenken dat ( op een idee komen) en zich. Wat is de Dikke van Dale App? De zin is van televisiecommentator Mart . Huub, waarschijnlijk algemeen gestelde vraag, aan iedereen die.

Bij samenstelling combineer je twee woorden, die ieder op zich ook weer uit . Een onderzoek naar het effect van instructie op de woordenboekvaardigheid van. Vooral op het terrein van de geschiedenis en de taalkunde werd veel werk verzet door . Hij werd onderwijzer op een school in Sluis en hield zich ook bezig met de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts