vrijdag 10 augustus 2018

Muur oud laten lijken met verf

Heb jij een soortgelijke klus? Er bestaan verschillende verftechnieken waarmee je een muur of. Maar weet je niet hoe je deze goed tot zijn recht kan laten komen?


Verf de muur wit, om wel de textuur te behouden. Een bakstenen muur vinden wij het mooist als hij eruit ziet alsof hij al jaren oud is! Op wat je het ook toepast, patineren wordt gebruikt om het ouder te doen lijken.

Van plan om meubels, muren of iets anders te patineren en wil je de klus overlaten. Door creatief met verf aan de slag te gaan geef je jouw woning snel een nieuwe. Hierbij lijken meubels en andere woonobjecten deels in de verf gedoopt te zijn. Een stoel waar je op bent uitgekeken of een oud kastje, kun je bijvoorbeeld. We kennen allemaal inmiddels wel de befaamde bakstenen muur ofwel.


Het beste is het zand dat ook voor structuurverf wordt gebruikt. Dat kan door de muur hier en daar te voorzien van wat vegen en vlekken, en dat weer af te werken met een matte transparante. Om die echte oude sfeer te verkrijgen, moeten we ervoor zorgen dat we ook het hout ouder laten lijken.

Lees hier handige tips over oude meubels opknappen. Want de slijtplekken moeten wel net echt lijken. Een krijtverflaag is enigszins poreus en sluit de muren niet af. Wij zijn de makers van levensechte industriële bakstenen muren.


Maar met de verouderingstechnieken in deze klus kan je zowel oude als nieuwe meubels voordelig een antieke. Met antiekwas geef je verflagen op meubels een doorleefde look. Die kan je extra laten opvallen door ze te accentueren met olieverf of patineerproduct. Op zoek naar muurbekleding voor je badkamer ? Woonkamer groter doen lijken.


Om een kleine woonkamer groot aan te laten voelen, maak je best gebruik van lichte kleurtinten. Schilder het plafond en de muren in dezelfde kleur om een ruimer gevoel te verkrijgen of. Naast verf kan je ook creatief aan de slag gaan met oude materialen en kost je wand helemaal niets. Wij hebben nieuw gemetselde stenenmuur verouderd met een.


Het succes van het verven van je binnenmuren begint bij het kiezen van de. Door vaseline aan te brengen op hout, blijft verf minder goed zitten. Een andere manier om nieuw hout oud te laten lijken is door dit opzettelijk te beschadigen . Zo gebruik je kleur om een kamer groter te laten lijken.


Het is het slimst om lage plafonds wit of in een lichte pastelkleur te verven , omdat een donkere kleur.

Lange, smalle ramen kunnen verkort worden door een warme kleur op de aangrenzende muur. In dit oude labratorium kun je gewoon wonen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts