vrijdag 4 mei 2018

Overnachtingskosten btw aftrekbaar

Zuiver beroepsmatige overnachting. U heeft een beurs bezocht, bv. Wat zijn de fiscale aandachtspunten in verband met de . Niet alle reis- en verblijfskosten zijn namelijk geheel aftrekbaar , heeft de belastingdienst bepaald. Mag je de btw van een hotelovernachting . Wanneer u zelf als zaakvoerder op hotel verblijft, kan u de BTW.


In buitenland betaalde btw is niet aftrekbaar via de reguliere btw -aangifte. Niet- aftrekbare btw mag je opvoeren als kosten. De ideale gelegenheid om ook een korte uiteenzetting te schetsen van de aftrekregeling voor forfaitaire. Wanneer de overnachtingskosten door de werkgever wor-.


Btw over eten en drinken in een hotel, restaurant, café, pension en dergelijke zijn niet aftrekbaar. Wel aftrekbaar is de btw over de overnachtingskosten als deze . Dit is een aardig bedrag die je als ondernemer als aftrekpost kunt gebruiken. Btw voor in het buitenland gekochte producten en diensten zijn niet aftrekbaar. De btw die andere ondernemers u in rekening brengen, kunt u verrekenen met de btw die u aan uw afnemers in rekening brengt.


Het is dus handig een goed gespecificeerde rekening. Over een aantal uitgaven mag u de btw niet aftrekken. Vaak zijn deze uitgaven wel aftrekbaar als zakelijke kosten voor de inkomstenbelasting of de . Je ziet meer als UNIZO lid.


Anderzijds kan je een lidmaatschap aanvragen. De eventuele BTW op zaalhuur, overnachtingskosten en andere horecabestedingen is wél aftrekbaar voor een ondernemer. Van deze gemengde kosten is alleen het zakelijke deel aftrekbaar. De fiscus besluit dan of je ondernemer voor de BTW bent.


Bijvoorbeeld BTW over eten en drinken in een hotel, restaurant e. De BTW over overnachtingskosten (als deze zakelijk zijn) . Lees hier alles over de aftrekbare kosten voor de zzp. Gratis tips en uitleg voor je aangifte inkomstenbelasting en btw. Aftrek van reiskosten in België en in het buitenland. Let wel op, hiermee bedoel ik echt de overnachtingskosten. Btw die je zelf betaald hebt over zakelijke kosten mag je aftrekken.


Uitzondering hierop zijn zakelijke overnachtingskosten , en eten en drinken die je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts