maandag 15 april 2019

Wettelijke bedenktijd aankoop winkel

Als je iets in een winkel hebt gekocht is het wettelijk gezien zo: koop is koop. Dan heeft u meestal een bedenktijd van dagen om de koop ongedaan te. Dan mag u de koop ontbinden en dus ongedaan maken. Ik heb in de winkel gekocht.


Wat kan ik doen als de verkoper mij niet over de wettelijke bedenktijd. De wettelijke bedenktijd geldt alleen voor een koop op afstan colportage, de koop van een huis en bij het afsluiten van een lening.

Koop je iets in de winkel , . Dan kun je de aankoop annuleren. Bij sommige winkels , mag je producten ruilen of retourneren binnen een. Houdt je aan de wettelijke bedenktijd.


Spring naar Verkoop in een winkel - In een winkel geldt geen bedenktijd. Als u deze service verleent, zet u duidelijk op het aankoopbewijs. Geen herroepingsrecht wanneer u aankoopt in de winkel. Ook al zijn ze niet wettelijk verplicht, voorzien sommige verkopers toch de mogelijkheid om een .

Bij bepaalde aankopen geldt er een wettelijke bedenktijd. Als u een product koopt in een winkel , dan heeft u geen wettelijke bedenktijd. Soms echter hebt u dagen bedenktijd.


Wanneer u bijvoorbeeld een trui koopt in een winkel en u heeft bij. U heeft bij een koop op afstand op grond van de wet een bedenktijd van . Bij veel winkels kunt u binnen een bepaalde tijd het product ruilen als het niet. Bovenstaande regels gelden voor aankopen in een fysieke winkel. Als u het product binnen de bedenktijd terugstuurt, moet de verkoper uw geld teruggeven. Onderdeel van de wijzigingen betreft de wettelijke bedenktijd.


Wanneer de verkoop plaatsvindt in de winkel , geldt de wettelijke bedenktijd niet. Gaat u naar de klant toe en vloeit daaruit de aankoop van een bril voort of . Geld terug bij aankoop ( winkel ). Bij kopen op afstand geldt een wettelijk zichttermijn van zeven. Verkoopt u producten of diensten, maar niet in de winkel ? Dan hebben consumenten wettelijk bedenktijd. Dan moet u dat vóór de koop laten weten.


En koop je iets buiten een winkel , dan heb je doorgaans niet goed over de.

De bedenktijd kan tot maximaal jaar verlengd worden. Voor een aankoop in een fysieke winkel bestaat geen wettelijke bedenktijd. Koopt u als particulier iets in een winkel in een EU-land?


Bovenop deze wettelijke regeling kan de verkoper u nog apart garantie aanbieden. Consumenten hebben wettelijke garantie als ze iets kopen, en bedenktijd bij online aankopen. Als men een aankoop in een winkel doet, mag de verkoper er vanuit. Er geldt ook geen wettelijke bedenktijd voor de koper.


Wil je zonder wettelijke grondslag toch van de koop af, dan zijn hier meestal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts