dinsdag 19 februari 2019

Hoe ontstaat een sinkhole

Wat zijn sinkholes , hoe ontstaan ze en wat is eraan te doen. Het gebeurt regelmatig in Amerika, dat er ineens, uit het niets, een gigantisch gat ontstaat in de grond. Een zinkgat, ook wel verdwijngat of sinkhole genoem is een landvorm die is ontstaan door het instorten van een holte in het substraat. Ze lijken vanuit het niets te ontstaan en berokkenen een hoop schade: zinkgaten, ook wel verdwijngaten of sinkholes genoemd.


Maar hoe die gaten ontstaan dat is niet niet altijd helemaal duidelijk. Gewoonlijk ontstaan sinkholes in gebieden met kalksteen, de zogenaamde .

Een sinkhole is een gat dat spontaan in de aardkorst ontstaat. Dit zout kan oplossen waardoor de sinkholes kunnen ontstaan. Florida rust grotendeels op kalksteen dat ideaal is voor het ontstaan.


Zinkgaten ontstaan in gebieden waar oplosbaar gesteente in de ondergrond zit, zoals bijvoorbeeld kalk, zout of gips. Dit materiaal lost op in het . Dramatic video: Giant sinkhole swallows house in China. Toch komt het ook voor dat een sinkhole optreedt doordat mensen in de aarde.


Predator-acteurs weten niet hoe ze bier uit flesjes moeten drinken.

De sinkhole heeft een lengte van 2meter en is tot meter diep. Net gelezen hoe een sinkhole ontstaat. Documentaire over het bizarre natuurverschijnsel sinkholes : gaten in de aarde die plotseling.


Hoe wordt zoiets nu weer . Maar hoe komt het dan dat de grond zomaar onder ons verdwijnt ? Het is niet duidelijk of het ook echt een sinkhole is. Feit is dat onder de woning van de familie Rozema in Westerbroek een gat is ontstaan. Hee hallo, hoe is het met jou dan? Onze aardbevingsvlogger Itamar Kool is moe . In China is uit het niets een enorm sinkhole ontstaan waardoor acht mensen zijn overleden.


Een opmerkelijk verschijnsel op de Westelijke Randweg (N208) in Lisse vandaag. Daar ontdekte een wijkagent een kleine sinkhole bij het . In dat laatste geval ontstaat een zinkgat, of sinkhole , in de grond. In Twente en Groningen zijn cavernes ontstaan die instabiel zijn of dat mogelijk. Kinderboekenweek weer los, maar hoe ver is het naar jouw bibliotheek? In de Amerikaanse staat Florida slokte een negen meter groot gat Jeff Bush op.


Ook in Nederland ontstaan dit soort sinkholes.

Gisterenavond is er een zinkgat ontstaan op het gazon van het Witte Huis. Sinkhole van 2meter ontstaan in Nieuw-Zeeland. Dashcam filmt hoe drie racende luxewagens frontale botsing veroorzaken . Zinkgaten of sinkholes ontstaan door het instorten van een holte in het substraat.


Ze worden onder meer veroorzaakt door aardverschuivingen of -bevingen of . Stel je voor: je rijdt met je auto in een sinkhole.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts